GUE REC1 (open water)

Goed leren duiken?

De onderwaterwereld is een prachtige, bijzondere wereld op zich. Of je nu fan bent van het kijken naar het onderwaterleven of op avontuur wilt om scheepswrakken te ontdekken. Niets is te gek. Mensen zijn niet gemaakt om onder water te leven, wel kunnen ze met de juiste opleiding en apparatuur veilig onder water verblijven en genieten van al het mooie dat deze wereld te bieden heeft.

De GUE REC 1 opleiding is speciaal ontwikkeld om je een competente duiker te maken die comfortabel en vertrouwd in het water ligt.

Duiken is een activiteit waar iedereen met een redelijke gezondheid en conditie aan deel kan nemen. Het invullen van een medische vragenlijst is veelal voldoende. Zelfs personen met kleine medische problemen kunnen na een bezoek aan een arts goedgekeurd worden om te duiken.

Overal ter wereld zelfstandig duiken

Na het behalen van een GUE REC1 brevet mag je overal ter wereld duiken met een gelijkwaardig of hoger gebrevetteerde duiker.  Je kunt dan duiken met een PADI openwater, NOB 1* of gewoon een GUE REC 1 duiker. Met de REC1 opleiding leer je duiken tot een maximum van 21 meter.

Meer voor je geld

De GUE REC1 opleiding is meer dan een standaard duikopleiding. Alle basis modules zijn inbegrepen. Dat houdt in: minimaal 14 duiken, maximaal 2 personen per opleiding, inclusief Nirtox brevet en mogelijkheid tot deelnemen in droogpak.

Onderstaande vergelijking maakt duidelijk dat de GUE REC 1 opleiding meer te bieden heeft voor een mindere investering.

  Padi / SSI GUE
Open water cursus € 450,= € 850,=
Dry Suit Diver € 150,= inbegrepen
Nitrox Opleiding € 150,= inbegrepen
Perfect Buoyancy € 150,= inbegrepen
Totaal € 900,= € 850,=

GUE aanpak

Als cursist leer je stapsgewijs alle basisvaardigheden om een enthousiast en bedreven duiker te worden. Uiteraard wordt er begonnen met een theoretische uitleg aan de hand van praktische demonstraties, eerst op het droge en daarna in het water. Aansluitend wordt er vooral aandacht besteed aan beheersing.

Je wordt je bewust van je handelen door een feedback systeem, met o.a. video-evaluaties.

Jouw platform vormt de basis. Voorop staan het drijfvermogen, trim, balans, voortstuwing en positionering, hoe te werken als team en situationeel bewustzijn. Al deze elementen worden gedurende de cursus verder uitgebouwd met vaardigheden als effectief communiceren, gas doneren aan een andere duiker, valve drills en werken zonder masker. De GUE REC 1 opleiding gaat uit van neutraal drijfvermogen en in een neutrale trim.

Tijdsduur en planning

De cursus bestaat uit minimaal 6 dagen, waarin jij 14 duiken maakt en minimaal 40 uur wordt opgeleid  tot duiker. Op basis van theorie, oefeningen op het droge en in het zwembad en buitenwater.

In overleg kunnen de dagen ook in het weekeind of in de avonden gegeven worden.

Investering

Kosten van deze cursus bedragen €850,- inclusief huur van apparatuur en lesmateriaal. Exclusief GUE registratie à $95,-.

Info GUE:

https://www.gue.com/content/recreational-diver-level-1-nitrox-diver

Eerst proberen?

Doe de discovery dive https://www.matthijsholtkamp.nl/gue-introductieduik/

X